1 Nisan 2017 Cumartesi

Şu Taksiciyi Sarımsaklasak Da Mı Saklasak

   Uzun bir zamanın ardından tekrardan yayındayım, merhabalar efenim!



   Yaz(a)madığım süre zarfında epey şey yaşadım ama bu yazımda bugün yaşadığım garip bir şeyden bahsetmek istiyorum.



   Söyle ki; ben otobüse binmek yerine birkaç duraklık mesafeyi yürüyerek gitmeye karar vermiştim. Bir yokuş var, fazla insan olmuyor, genelde araba sadece. Orada yürürken bir taksi şoförü arabasını durdurup beni el işaretiyle çağırdı, ben de ‘yol soracak herhalde, gerçi adam taksici neden yol sürsün ki?’ gibisinden cümlelerle oraya gittim. Sonra dedi ki:

-         Aşağıya gidiyorsan bırakayım istersen canım.

   O an “Nereden canın oluyorum ben senin abiciğim?” demek yerine, oradaki canımı fark bile etmeyerek dedim ki:

-         Benim evim yakın zaten, ama teşekkür ederim.

   Sonra adam bastı gaza gitti ve ben de ‘ne iyi yürekli insanlar var’ diye düşünerek yürümeye devam ettim.



   Lakin ilk kez böyle bir şey yaşadığımdan anında bunu anlatmak üzere bir arkadaşımı aradım ve ona durumu anlatırken oradaki ‘canım’ kelimesinin garipliğini fark ettim. Sonra arkadaşım neden o kadar kibar olduğumu, böylelerine bağırmam gerektiğini falan söyledi. Bu olayı anlattığım birkaç arkadaşım daha aynı tepkileri verdi ve şu an merak ettiğim konu şu:

   Acaba ben çok fazla aşırı iyi niyetliyim ve arkadaşlarım haklı mı? Yoksa adamın günahını mı alıyoruz? Adam neden ‘canım’ dedi?

   Falan filan işte. Kısa bir yazı olmuş olsa da yorumlarınızı bekliyorum. Böyle deyince de garip oldu yahu… “Eğer beğendiyseniz beğenip paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın!” der gibi. Fikirlerinizi bekliyorum o halde.


   Selametle…
Share:

3 yorum :

  1. O taksiciyi sarımsak kesmez.. Her daim Hüsn-i zandan yana olmama rağmen bu durumda pek de güzel düşünceler içerisinde olamayacağım. "evim yakın" cümlesini kullanman iyi olmuş. Farkında olmadan "burası benim mahallem ayağını denk al" demiş sayılırsın. Basıp gitmesi o sebepten :))

    YanıtlaSil
  2. Ben genelde öylelerine canın çıksın diyorum 😀 tabiside niyet farkli fasulyecim.Katılıyorum arkadaşlarına 😀 yada benimde içim kötü hahaaaa 😀

    YanıtlaSil
  3. Ben de arkadaşlarına katılıyorum.Ne yazık ki kimseye güven olmuyor bu devirde :(

    YanıtlaSil

Bu bloğun tüm hakları pamuğa ekilmiş bir fasulye tohumunun içinde saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.